Janku, R. Rragami, Jashari, M. Gjika, Bizi, Shaqiri, T. Vaso, Bajko, S. Gjika, P. Pano. Në orën 15:30 të 18 shtatorit 1968, rreth 30. 000 shikues, siç u njoftua se ishin, Partizani nis dhe interpreton mrekullinë e tij. Ngjyrat e kuqe të fanellave të Torinos, e detyrojnë skuadrën me emrin luftarak Partizani, që të zbresë në fushë me kostumin e bardhë – në të vërtetë ai ishte kostumi rezervë i Kombëtares së Shqipërisë, çka vërtetohet edhe nga stema e Republikës e mbajtur jashtë çdo protokolli mbi fanellë! Edhe ky fakt “i rastësishëm” disi “nacional-komunist”, të duket se hynte në gjeopolitikën e futbollit shqiptar 1968. Partizani i Shqipërisë ka zhvilluar ndeshjen e madhe me plot gjuajtje e raste që do të çonin te goli historik i Pëllumb Shaqirit në minutën e 46-të. Fituesja e Kupës së Shqipërisë pikërisht në pjesën e dytë ka treguar pjekurinë taktike të një skuadre europiane.
Shqipëria U19 barazon me Turqinë në miqësore Shqipëria U19 ka arritur të barazojë 1-1 në ndeshjen e parë miqësore me Turqinë(ndeshja e dytë do të luhet të martën më 17 tetor po në Turqi). Në stadiumin “ ...
Sulmuesit në veri të Kosovës, “të strukturuar dhe 25 sht 2023 — drejtpërdrejt kah presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiç. Miqësoret ndaj Turqisë, Shqipëria U-19 nis të hënën grumbullimin, Bulku fton 23 ...
Greqia e gatshme për të zgjidhur çështjen e kufijve detarë Turqia pretendon pjesën më të madhe të zonës ekonomike të Qipros , ku janë zbuluar disa depozita të konsiderueshme të gazit natyror në det. Një migrant pret ...
Dhe Partizani – FC Köln 0-0 para 25. 000 shikuesve të shtrënguar në tribunat e gurta të stadiumit kombëtar “Qemal Stafa”. Është një 0-0 përtej historisë. Është absolutisht një nga ndeshjet më të mëdha të historisë së futbollit shqiptar, një 0- 0 të cilin për 90 minuta të tëra Partizani e kërkoi ta shndërronte të paktën në 1-0 për të. Lin Shllaku ndoshta qe lojtari më i mirë dhe këtë nuk e them thjesht për episodin e paprecedent të fundit të ndeshjes kur kapiteni Schaffer, i ndalur në mesin e fushës, e kërkoi me sy ku ishte dhe nxitoi të shkonte t’i shtrëngonte dorën. Të tilla ishin përmasat e vlerave të kësaj ndeshjeje madhështore, perla nr.
Shqipëria U19 barazon 1-1 në miqësoren ndaj Turqisë. Në 2 ditë më parë — Shqipëria U-19 barazoi ndeshjen e parë miqësore ndaj moshatarëve të saj nga Turqia me shifrat 1-1. Ndeshja u zhvillua në Turqi në stadiumin ...
Partizani përforcohet ndërkaq edhe me Teodor Vason e Skënderbeut dhe në fushën e blertë derdhet një 11-sh thuajse i pagabueshëm, në harmoni të plotë, ku gjejmë plot 8 futbollistë kombëtaras: M. Janku, M. Gjika, T. Vaso, R. Ragami, L. Shllaku, Bizi, Pano, Jashari. Ky ishte 11-shi i trajnerit Refik Resmja, i cili mbasi kishte lënë mbrapa karrierën e tij të bujshme si futbollist, regjistronte në historinë e tij këtë kujtim madhështor të futbollit si trajner me këtë fitore përtej historisë kundër mbajtëses së Kupës së Italisë – kampione e freskët e Europës! Humbja 1-3 e Partizanit në ndeshjen kthimit në Torino, tash me bashkëtrajner Loro Boriçin, më 2 tetor 1968, ka pasur dramaticitetin e saj dhe Partizani e ka lënë “Stadio Comunale” të Torinos me kryet lart. Tek është ndërkaq dhe skeda jonë historike nr. 5 e kësaj historie të paarritshme: TIRANË, 18.
Ishin Mikel Janku, Fatmir Frashëri, Skënder Halili, Gëzim Kasmi, Ali Mema, Nuri Bylyku, Niko Xhaçka, Pavllo Bukoviku, Luigj Bytyçi, Skender Hyka, Bahri Ishka, kur dihet se portieri Janku ishte i marrë nga Partizani vetëm për këtë pjesëmarrje! Është kjo arritje e madhe, nr. 4 jona: TIRANË, 06. 1965. 17 NËNTORI – KILMARNOCK 0-0 17 NËNTORI: M. Janku, Frashëri, Halili, Kasmi, A. Mema, Bylyku, Xhaçka, Bukoviku, Bytyçi, Hyka, Ishka. TRAJNER: Myslym Alla.
Sporti im – Gjithçka rreth sportit % Shqipëria U19 grumbullohet të dielën për miqësoren Italisë, lista. By Sporti Armando Sadiku transferohet në Turqi. Sulmuesi i Kombëtares shqiptare teksa ...